VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, pleacă din partid: Am refuzat propunerea de a adera la noua formațiune politică

Duminică, 20 noiembrie, Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat European (PSDE). Cu această decizie nu a fost de acord președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dumitru Diacov anunță că a refuzat propunerea de a adera la noua formațiune politică.

Nu am sprijinit și nici nu am votat schimbarea denumirii Partidului Democrat în PSDE. Am refuzat propunerea de a adera la nouă formațiune politică și a fi membru al Consiliului Național PSDE. Am anunțat delegații la congres că nu voi adera la nici un partid politic în viitor. Voi activa și mai departe în calitate de președinte al Fundației pentru democrație și progres încercând să pun umărul la edificarea viitorilor activiști politici, la consolidarea centrului politic și a democrației autentice în Republica Moldova”, a anunțat acesta.

Dumitru Diacov este jurnalist de profesie, și-a început cariera politică participând la alegerile parlamentare anticipate din 27 februarie 1994, pe lista de candidați a Partidului Democrat Agrar din Moldova (PDAM). 

Dumitru Diacov a fost președinte și vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în câteva mandate consecutive începând cu anul 2005, iar anterior și între 1994 și 2001. Este fost președinte al Partidului Democrat din Moldova (din 2000 până în 2009). În anul 2009 i-a cedat funcția de președinte de partid lui Marian Lupu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.