VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Maia Sandu respinge categoric acuzațiile că ar fi avut, la Kiev, discuții pe cazul Stoianoglo

Maia Sandu „respinge categoric acuzațiile” aduse de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care susține că șefa statului ar fi efectuat o vizită neoficială la Kiev, la începutul anului 2021, pentru a se întâlni cu procurorul general al Ucrainei ca să discute cazul Stoianoglo.

Președinția a venit cu precizări după ce procurorul general suspendat a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat „Dreptul al replică”, în care scrie că „pretinsul caz de corupție împotriva procurorului general este un fals grosolan, bazat pe date denaturate la comandă, publicate și diseminate în presă anume pentru discreditarea și înlăturarea procurorului general”.

Stoianoglo mai afirmă că șefa statului a efectuat o vizită neoficială la Kiev, la începutul anului 2021 unde s-a întâlnit cu procurorul general al Ucrainei, precizând că știe și conținutul conversației respective și o va reda în curând „într-o formă procedurală”.

„Cu referire la ultimele afirmații ale Procurorului General suspendat, precizăm că Președinta Maia Sandu respinge categoric acuzațiile că ar fi avut, la Kiev, discuții pe cazul Stoianoglo. Președinta Maia Sandu urmărește cu atenție reformarea Procuraturii și a întregului sector al justiției, care – după cum s-a spus și anterior – decurge cu dificultate” se menționează în nota informativă publicată de Președinția R. Moldova.

Șefa statului își exprimă încrederea că recentele schimbări în Procuratura Anticorupție vor produce rezultate credibile pentru societate și vor conduce la creșterea încrederii cetățenilor în actul justiției.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.