VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Președinta Maia Sandu convoacă joi, 17 august, începând cu ora 08:00, ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit unui comunicat publicat de Președinție, în cadrul ședinței vor fi discutate și evaluate capacitățile de asigurare energetică în sezonul de încălzire 2023 – 2024.

La începutul lunii august, Guvernul a adoptat Planul de măsuri pentru pregătirea de sezonul de încălzire 2023-2024 care ia în calcul trei posibile scenarii.

Potrivit ministrului Energiei, Victor Parlicov, o primă variantă prevede că nu vor exista limitări de gaze naturale livrate de Gazprom către Moldovagaz, a doua prevede continuarea livrării gazelor naturale de către Gazprom la nivelul de 5,7 mil. m3/ zi și a treia – rezilierea de către Gazprom a contractului de furnizare a gazelor naturale, semnat între Moldovagaz și Gazprom.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.