VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Comisiei Europene solicită ca Putin să fie adus în fața Curții Penale Internaționale: „Cred că este posibil”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că vrea ca președintele rus Vladimir Putin să fie adus în fața Curții Penale Internaționale pentru crime de război în Ucraina, relatează The Guardian.

„Că Putin trebuie să piardă acest război și că trebuie să se confrunte cu consecințele acțiunilor sale, asta e important pentru mine”, a declarat ea pentru postul german Bild TV.

„Susținem colectarea de probe” în vederea unui eventual proces la Curtea Penală Internațională, a mai spus von der Leyen, referindu-se la acuzațiile de crime de război comise în Ucraina.

„Acesta este fundamentul sistemului nostru juridic internațional, că pedepsim aceste crime. Și până la urmă, Putin este responsabil”, a subliniat ea.

Întrebată dacă Putin va fi adus într-o zi în fața Curții Penale Internaționale, Ursula von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul vizitei la Kiev, că UE va sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie” în faţa Rusiei, într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.