VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul Dorin Recean, întrevedere cu un grup de investitori străini

Republica Moldova este o țară prietenoasă și sigură pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă. Mesajul a fost transmis, astăzi, de premierul Dorin Recean, într-o discuție cu un grup de potențiali investitori străini în Republica Moldova.

Prim-ministrul a salutat interesul oamenilor de afaceri, menționând că Republica Moldova are multe oportunități care pot fi valorificate, în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura. „Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a menționat premierul.

Investitorii au fost interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile actuale ale Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. Au fost abordate cele mai recente reforme implementate de autorități, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Este important să oferim businessului timpul necesar pentru a se adapta la toate schimbările legislative și să ne asigurăm că au toate resursele necesare pentru aceasta”, a spus Dorin Recean.

De asemenea, a fost discutată situația regională în contextul agresiunii ruse în Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova  dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.   

La întrevedere au participat peste 30 de investitori atât europeni, cât și din alte state.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.