VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chifu, despre importanța referendumului: Acum este momentul ca integrarea UE să fie menționată explicit în Constituție

În cadrul emisiunii „Realitatea românească” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei, Iulian Chifu, analist de politică externă și fost consilier prezidențial la București, a explicat importanța referendumului ce vizează integrarea europeană a Republicii Moldova. Chifu a subliniat că, acum este momentul ca această direcție să fie menționată explicit în Constituție.

„Este un pas extrem de important și vine să clarifice, sau să îndepărteze opțiunile contrare și comentatorii care susțin că există o anumită diviziune la nivelul Republicii Moldova,” a explicat Chifu. „Acest lucru vine să consemneze și să marcheze faptul că Republica Moldova a plecat pe un drum ireversibil de integrare în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă o zonă de prosperitate, securitate, stabilitate, sprijin și ajutor reciproc, un spațiu în care România este de aproape 17-18 ani deja.”

Chifu a accentuat că acest referendum este crucial deoarece va crea o bază solidă de legitimitate pentru demersurile și reformele europene care urmează. „Practic, după acest moment, fiecare guvern care se va succeda în viitor în Republica Moldova va fi obligat să aplice această hotărâre a cetățenilor. Acest lucru este, de fapt, fundamentul, substanța acestui referendum.”

În concluzie, integrarea europeană a Republicii Moldova nu este doar o simplă opțiune, ci un angajament ferm care marchează un pas istoric spre un viitor mai prosper și mai stabil.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.