VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul cheamă cetățenii să aibă un respect mai mare față de antreprenori

Acțiunile de debirocratizare, atragerea investițiilor străine și proiectele de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii nu vor avea un succes scontat dacă cetățenii nu vor conștientiza rolul real al mediului de afaceri în societate. Este mesajul transmis de premierul Dorin Recean la ședința Consiliului Camerei de Comerț și Industrie.  

Șeful executivului a subliniat rolul instituției pentru identificarea constrângerilor și oportunităților în activitatea mediului de afaceri. De asemenea, Dorin Recean a menționat importanța cultivării respectului în societate față de antreprenori. 

„Guvernul este foarte atent cu mediul de afaceri, pentru că antreprenorii creează locuri de muncă, plătesc salarii și contribuie la bugetul de stat, astfel încât statul să poată oferi cetățenilor serviciile necesare. Din păcate, în societatea noastră profitul încă nu este respectat, or fără asta nu o sa putem dezvolta clasa antreprenorială activă. Orice am face, debirocratizare, atragere de investiții străine, implementarea proiectelor de susținere a  businessului mic și mijlociu, avem nevoie ca cetățenii să recunoască care este rolul mediului de afaceri, alături de educație, cultură, sănătate și alte aspecte care construiesc societatea”, a declarat premierul Dorin Recean.

De asemenea, premierul a vorbit despre necesitatea unei colaborări mai strânse dintre Camera de Comerț și Industrie, Agenția de Investiții, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, pentru a continua procesul de industrializare a agriculturii și promovarea asocierilor ca măsură de sporire a competitivității afacerilor.  

În acest an, Camera de Comerț și Industrie a împlinit 105 ani de activitate, fiind cea mai mare asociație de business din Moldova, care reunește peste 1100 membri,  întreprinderi mari, mici și mijlocii din toate ramurile economiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.