VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prejudiciu de aproximativ 17 milioane lei în dosarul „Frauda cu produse petroliere”: Doi învinuiți, pe banca acuzaților

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea și remitere în instanța de judecată a 6 episoade disjunse din cauza penală denumită generic „Frauda cu produse petroliere”, în privința a doi învinuiți, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine și escrocherie.

Potrivit PA, urmărirea penală a fost pornită în iulie 2022, de către Inspectoratul General al Poliției al MAI, în baza plângerilor privind comiterea de către un grup de persoane a infracțiunii de delapidarea averii străine, escrocherie și spălare de bani.

Potrivit materialelor administrate de Procuratura Anticorupție, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, prin diferite scheme infracționale, în perioada anilor 2021-2022 au însușit, dispus și folosit bunurile companiei încredințate în gestiune (companie petrolieră), și anume produse petroliere în volum de 461 366 litri de motorină în valoare de peste 8 milioane lei, care prin intermediul companiei transportatoare ce aparține învinuiților, erau livrate și vândute contra bani în numerar la alți agenți economici decât ce-i indicați în facturile fiscale, iar mijloacele financiare realizate, erau însușite în interese proprii.

De asemenea, aceștia, prezentându-se ca angajați ai companiilor petroliere, având intenție criminală îndreptată spre dobândirea ilicită a mijloacelor financiare de la persoane fizice și juridice din Republica Moldova, au lansat pe piața Republicii Moldova oferte cu produse petroliere la preț diminuat, iar ca rezultat au însușit prin înșelăciune în perioada anilor 2019-2022 produse petroliere și mijloace financiare de la victime în sumă de peste 8 milioane lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 17 milioane lei.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra bunurilor mobile și imobile în valoare de aproximativ 14 milioane lei.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiunii incriminate, inculpații riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani și închisoare de la 8 la 15 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.