VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Circa 900 de persoane cu viroze respiratorii au solicitat asistență medicală urgentă în ultima săptămână

În ultima săptămână, 13659 de persoane, printre care 1872 de copii, au solicitat intervenția ambulanței. Dintre acestea, 895 de persoane au solicitat asistență medicală urgentă prezentând simptome ale infecțiilor respiratorii virale acute.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea asistenței medicale urgente, 5586 de pacienți, dintre care 1118 copii au fost transportați la spital.

Totodată, din numărul total de solicitări înregistrate: 3398 au fost pe motivul urgențelor cardiovasculare, inclusiv 69 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1929 neurologice, printre care 244 cu accidente cerebrale vasculare; 1443 cu patologii respiratorii; 1295 traumatologice și 129 infecțioase.

Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 39 accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 45 persoane. După acordarea asistenței medicale urgente prespitalicești, 41 pacienți, inclusiv 7 copii au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat 45 apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 26 cu combustii și 8 cu hipotermii.

Totodată, au fost înregistrate în total 41 urgențe toxice, inclusiv 17 cu CO2 și CO; 16 cu medicamente; 3 cu alcool și un caz de intoxicație cu ciuperci.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.