VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Precizările Ministerului Muncii și Protecției Sociale privind sprijinul financiar acordat familiilor cu copii la început de an școlar

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu unele precizări cu privire la acordarea ajutorului bănesc pentru începutul anului școlar 2022-2023.

Potrivit ministerului Muncii și Protectiei Sociale, serviciu social este adresat familiilor cu copii, pentru a asigura creșterea și îngrijirea copiilor în mediul familial și a preveni separarea copiilor de familie. Suportul financiar din cadrul serviciului social poate fi utilizat pentru pregătirea de noul an școlar.

Ajutorul bănesc se acordă în cuantum de până la 4000 lei per copil. La stabilirea ajutorului bănesc se iau în considerare necesitățile familiei, numărul de copii în familie, condițiile de trai, factorii sezonieri, gravitatea problemei etc, precum și venitul familiei obținut din salarii, plăți sociale și alte surse de venit, declarate sub responsabilitatea familiei.

Mărimea, destinația și perioada de acordare a ajutorului bănesc se stabilesc în conformitate cu necesitățile identificate în cadrul evaluării complexe efectuate de către managerul de caz, iar decizia privind acordarea și mărimea ajutorului bănesc este examinată și avizată de comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate, în baza raportului privind evaluarea situației copilului și familiei prezentat de managerul de caz.

Pentru a beneficia de acest serviciu social, familiile cu copii sunt în drept să se adreseze cu o cerere către structura teritorială de asistență socială din raza domiciliului (autoritatea tutelară teritorială), conform prevederilor legislației în vigoare.

În scopul consolidării sistemului de protecție a copilului, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a semnat recent un Memorandum de înțelegere cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (Unicef), care, printre alte măsuri, prevede și finanțarea Serviciului social „Sprijin pentru familiile cu copii”.

Memorandumul va permite finanțarea a 25 mii de copii pe parcursul perioadei septembrie 2022-septembrie 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.