VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Posibilitatea de a introduce conceptul de stare de bine în școală, discutat la Parlament

Posibilitatea de a introduce conceptul de stare de bine în școală, în legislație sau de a crea programe naționale de formare a profesorilor cu privire la starea de bine în școli și cum poate fi aceasta asigurată a fost discutată de deputata Angela Munteanu-Pojoga cu expertă în educație din România, Anca Tîrcă.

Experta în educație, Anca Tîrcă, a declarat că este un concept important pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor și pentru a crea un mediu educațional propice în instituțiile de învățământ. Acest concept presupune includerea stării de bine în școală în strategia de dezvoltare a școlii, intervenții la nivelul elevilor, profesorilor, părinților, dar și a comunității în vederea creșterii stării de bine în școală, ceea ce asigură transformarea sau reformarea școlii, angajamentul comun pentru obținerea stării de bine și, în final, rezultatele. Experta a menționat că în școlile în care a fost aplicat conceptul stării de bine elevii și-au îmbunătățit rezultatele academice, dar și cele care țin de dezvoltarea socio-emoțională.

Parlamentara Angela Munteanu-Pojoga a evidențiat importanța colaborării și dialogului între decidenții politici, experți și practicienii din domeniul educației pentru a îmbunătăți sistemul de învățământ din Republica Moldova. „Ne propunem să continuăm colaborarea și schimbul de idei pentru a identifica și a implementa cele mai bune practici și soluții care ar asigura un mediu sănătos și propice pentru dezvoltarea elevilor”, a concluzionat Angela Munteanu-Pojoga.

În cadrul discuțiilor, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la politicile și programele naționale în domeniul educației. În această ordine de idei, deputata a evidențiat eforturile autorităților în vederea combaterii fenomenului bullyingului în școli prin lansarea unei campanii cu genericul „Împreună, fără bullying”, la care s-a alăturat și Parlamentul. De asemenea, a menționat despre programul „Școala-model”, prin intermediul căruia vor fi efectuate investiții în 35 de instituții din Republica Moldova, în vederea modernizării acestora, pentru ca elevii să beneficieze de educație de calitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.