VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La sfârșit de mandat, ambasadorul ucrainean, Marko Șevcenko, a fost decorat la Ministerul de Externe

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, i-a conferit ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, medalia „Meritul diplomatic, clasa I”. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a diplomatului în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice.

 „L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă. La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova”, a declarat Mihai Popșoi.

Amintim, Marko Șevcenko a fost rechemat în urma unui ordin al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Diplomatul va fi înlocuit la Chișinău de fostul secretar al Consiliului de Securitate de la Kiev, Oleksi Danilov.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.