VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Politolog: „Protestele din capitală sunt consecința spațiului informațional infect din Republica Moldova”

Proteste care au loc în centrul capitalei unde oamenii sunt aduși organizat sunt consecința spațiului informațional „infect” din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de politologul Igor Klipii, expert IDIS Viitorul, potrivit căruia, combaterea știrilor false trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare.

Potrivit politologului, securitatea spațiului informațional național nu este asigurată suficient iar din această cauză, oamenii pot fi ușor manipulați. Expertul susține că cetățenii Republicii Moldova văd la televizor informații false precum că în „Federația Rusă și Belarus totul este bine, nu este criză economică, lumea trăiește bine” și populația tinde să creadă acest lucru.

Totodată, Igor Klipii consideră că populația nu este suficient de informată nici cu privire la beneficiile pe termen lung a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„La nivel de informare cetățeanul nostru nu a fost convins că proiectul european este demn de încredere, nu este sigur că Uniunea Europeană este spațiul de confort, de drept, de confort economic etc. Deci, el oscilează, iar asta înseamnă că noi lucrăm prost în această direcție atât în plan informativ, cât și în plan practic, fiindcă, de regulă, lucrurile acestea sunt interdependente”, a spus Klipii în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit expertului, și populația din Găgăuzia ar fi de acord cu integrarea europeană a Republicii Moldova dacă li s-ar explica clar și convingător care sunt beneficiile, însă, în opinia sa, „acest lucru se face de o manieră necalitativă și neprofesionistă”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.