VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Politica, arta imposibilului, și posibilitatea rămânerii în Guvern a lui Andrei Spînu

Se știe, politica este arta posibilului, ia uneori, și a imposibilului. Însă politica, totodată, se face mai mult în culise, publicul larg aflând, de cele mai multe ori, după ce s-au consumat cele mai interesante și picante detalii.

De ceva timp, se vehiculează ideea că în interiorul Partidului Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, ar fi anumite neînțelegeri. Vocea Basarabiei i-a cerut opinia pe marginea acestei chestiuni analistului politic Ion Tăbârță, invitat la emisiunea Puncte de reflecție, în special, despre impactul pe care l-ar avea o dispută mai efervescentă în sânul respectivei formațiuni.  

Ion Tăbârță a recunoscut că de mult se vorbește despre anumite disensiuni în cadrul PAS–ului. Ce-i drept, susține acesta, ele nu au apărut la suprafață ca anumite confruntări deschise, chiar dacă și există, ele sunt în interiorul acestei formațiuni.

„Se spune că, de fapt, guvernul trebuia să plece undeva încă de prin luna noiembrie, însă atunci, practic, s-a opus Andrei Spînu sau, mai bine zis, grupul lui Andrei Spînu, și anume acest grup a menținut actualul guvern. Vom vedea ce va urma după instalarea noului Guvern. Dar, cu certitudine, anumiți miniștri care sunt în actuala garnitură se vor regăsi și în viitorul executiv, cu atât mai mult cu cât noi știm foarte bine că actualul partid de guvernământ, PAS, se confruntă cu un anumit deficit de cadre”, a afirmat Tăbârță.

Fiind întrebat dacă el crede că vicepremierul Spînu se va regăsi și în noua garnitură guvernamentală, analistul politic a răspuns: „Îmi vine greu să spun, dar, probabil, principalele dispute sunt legate anume de numele dumnealui. Trebuie să recunoaștem că, din păcate, numele lui este foarte mult vehiculat în spațiul public, nu neapărat în termeni pozitivi, și mulți au început să vadă în aceste speculații, în aceste vehiculări un prejudiciu de imagine adus PAS-ului”, a punctat Ion Tăbârță.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.