VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția a inițiat peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că au fost inițiate peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice în noaptea dintre ani.

„În ultimele zile au fost înregistrate 37 de cazuri de comercializare a articolelor pirotehnice- 30 de cazuri la persoane fizice și 7 cazuri în magazine specializate.
Au fost ridicate peste 537 de articole pirotehnice de categorii diferite și au fost inițiate peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice”, menționează IGP.

Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), din 27 februarie 2022, pe perioada de urgență, care a fost prelungită cu încă 60 de zile din data de 6 decembrie, „se interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scenă, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor și petardelor luminoase”.

Excepție de la această interdicție fac comercializarea și utilizarea articolelor care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

a) diametrul articolelor nu depășește 30 mm;

b) articolele se încadrează în una dintre următoarele categorii prevăzute de art. 5 din Legea nr.143/2014 privind regimul articolelor pirotehnice: articole pirotehnice de divertisment (doar categoria 1 și categoria 2); articole pirotehnice de scenă (categoriile T1 și T2).

De Revelion, potrivit IGP, circa 2 000 de polițiști din întreaga țară s-au aflat la datorie pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență. În ultimele 24 de ore, potrivit oamenilor legii, la numărul unic de urgență 112 Poliția a fost sesizată prin 786 de apeluri.

„Polițiștii de patrulare au înregistrat peste 800 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 8 conducători auto au fost depistați în stare avansată de ebrietate la volan ( cel mai mare grad a fost de 1,50 mg/l vapori de alcool în aerul expirat), iar 300 au depășit limita de viteză”, a anunțat Poliția.

Potrivit oamenilor legii, au fost înregistrate 8 accidente rutiere în urma cărora 9 persoane au fost traumatizate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.