VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ploaia de aseară a făcut prăpăd în Capitală și în mai multe raioane. O femeie din Orhei a rămas blocată în mașina peste care căzuse un copac

Ploaia și furtuna de marți seara a doborât zeci de copaci la pământ, iar mai multe fire electrice u a fost deteriorate. Salvatorii și pompierii, polițiștii și carabinierii sunt mobilizați în misiuni în urma intemperiei. În total, la fața locului au fost implicați 220 de angajați ai MAI cu 78 de unități de tehnică.

În total, de pe drumuri au fost deblocați peste 100 de arbori, iar specialiștii au intervenit în 10 cazuri de ridicare a firelor electrice de la sol, care riscau să afecteze populația. Polițiștii și pompierii au fost alertați pentru deblocarea traseelor, dar și defrișarea copacilor în orașul Orhei, unde au intervenit în peste 30 de cazuri. Angajații IGSU au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o țeavă de alimentare cu gaze de pe strada Vasile Lupu nr. 1 din orașul Orhei.

Intervenții similare pentru deblocarea copacilor căzuți pe trasee în Ialoveni, Reseștii Noi și Budești, Criuleni, Măgdăcești, Ratuș și Zaicana, dar și la Rezina, Slobozia-Horodiște. Cele mai multe intervenții ale echipajelor de salvatori, polițiști și carabinieri au avut loc în capitală. Aici, 66 de arbori au fost deblocați de pe trasee, curți, dar și autovehicule parcate.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile IGSU, de salvatori și pompieri a fost nevoie în cel puțin 55 de cazuri, după ce condițiile meteo de vânt puternic și ploaie au doborât la pământ mai mulți arbori și fire electrice.

„La Orhei pe strada 31 August o femeie a rămas blocată în propriul autovehicul după ce un copac a căzut peste mașină. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care a reușit să evacueze femeia în siguranță. Din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi, nr.23 din capitală. Viața acestuia la moment este în afara oricărui pericol fiind transportat de medici la spital”, se arată într-un comunicat al IGSU.

În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate IGSU îndemnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrâni care atârnă. Totodată oamenii sunt rugați să fie atenți atunci când se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.