VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Platforma Unionistă şi Platforma DA vor participa împreună la alegeri. Țîcu: Nu putem admite revenirea forțelor oligarhice şi putiniste la putere

Foștii deputați Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Alexandru Arsenie vor susține Platforma DA la alegerile locale din 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

În premieră pentru politica din R. Moldova, Platforma Unionistă şi Platforma DA vor participa împreună la alegerile locale din 2023, cele prezidențiale din 2024 şi cele parlamentare din 2025. Nu putem admite revenirea forțelor oligarhice şi putiniste la conducerea țării. Nu putem permite prăbuşirea cursului de integrare europeană din cauza eşecurilor PAS şi dezamăgirii cetățenilor în guvernarea proeuropeană. Nu putem accepta marginalizarea ideii de unitate românească în spațiul public şi politic din R. Moldova”, a menționat Octavian Țîcu.

Potrivit ex-deputatului Iurie Reniță, astăzi s-a pus baza pentru o viitoare colaborare electorală între unioniști și proeuropeni.

M-am bucurat mult că inițiativa mea de a crea un parteneriat unionist-proeuropean prin susținerea necondiționată a Platformei DA la actualele alegeri locale a fost susținută de mai multe personalități publice, printre care ex-deputații Maria Ciobanu și Alexandru Slusari. Astăzi, împreună cu Platforma DA, am reconfirmat disponibilitatea unioniștilor consacrați de a aprofunda și extinde parteneriatul și acțiunile comune pentru viitoarele competiții electorale. S-a pus baza pentru o viitoare colaborare electorală între unioniști și proeuropeni”, a declarat Iurie Reniță.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.