VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Platforma Anticorupție, formată din structurile de drept și de anchetă, și-a oficializat azi activitatea

Ministerul Justiției a oficializat azi Platforma Anticorupție formată din mai multe isntituții de drept și de anchetă din țară. Anterior, această platformă s-a întrunit în cadrul mai multor ședințe, însă fără formalizarea acesteia. Acum, noul organ consultativ va avea propriul regulament de activitate și atribuții.

Ședința de oficializare a fost prezidată de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la care a participat și premierul Dorin Recean.

„Lupta împotriva corupției se înscrie atât în lista angajamentelor noastre față de Uniunea Europeană, cât și în prioritățile de bază ale Guvernului. Această luptă întărește instituțiile și face toate procesele de reforme în domeniul justiției ireversibile”, a spus premierul Dorin Recean.

Ministrul Justiției susține că această platformă, deja oficializată, va fi utilizată pentru a examina cele mai importante probleme din domeniul anticorupție.

„Ne propunem să discutam asupra proiectelor de acte normative elaborate de către autoritățile publice focusate prioritar sau tangențial pe domeniul anticorupție, în egală măsură să ne corelăm eforturile pentru a lua decizii în privința realizării angajamentelor, implementării recomandărilor Uniunii Europene și a mecanismelor de monitorizare ale Consiliului Europei”, a adăugat Veronica Mihailov-Moraru.

La ședința de azi s-a discutat și despre proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Platformei Anticorupție și s-a propus includerea în calitate de membru și a unui reprezentant al Curții Supreme de Justiție. De asemenea, la întrunire a fost prezentat și noul Program Național de Integritate și Anticorupție 2024-2028, au fost evidențiate acțiunile planificate pentru prima jumătate a anului 2024 și necesitatea implicării instituțiilor membre ale Platformei Anticorupție în implementarea Programului E-platform pentru monitorizarea progreselor în combaterea criminalității organizate și corupției.

Din Platforma Anticorupție fac parte reprezentanți de la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, PCCOCS, Ministerul de Interne, CNA, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, SIS, ANI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.