VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste un milion de migranți au solicitat, în 2023, azil în țările Uniunii Europene

Numărul total al cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană va ajunge în acest an la cu mult peste un milion, a anunţat şefa Agenţiei UE pentru Azil, Nina Gregori, citată de agenţia DPA. Oficialul a declarat că această tendință se va menține și în 2024.

Potrivit autorităţii, 937.000 de cereri au fost înregistrate în UE până la sfârşitul lunii octombrie, o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Cifra finală pentru 2023 va fi disponibilă abia la începutul anului viitor.

Doar în Germania, potrivit Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi din acest stat, până la sfârșitul lunii noiembrie au fost depuse aproximativ 326.000 de cereri de azil, ceea ce reprezintă o creştere de 52% faţă de primele 11 luni ale anului 2022.

Potrivit Agenţiei UE pentru Azil, Germania rămâne cea mai importantă ţara de destinaţie pentru solicitanţii de azil în Uniunea Europeană, urmată de Franţa şi Italia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.