VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste un miliard de lei a fost investit prin Programul guvernamental „373”

Programul guvernamental „373” de susținere a afacerilor prin facilitarea obținerii creditelor a ajuns la 250 de beneficiari, iar oamenii de afaceri au investit prin intermediul inițiativei peste un miliard de lei.

Potrivit executivului, la 10 luni de la lansarea programului, în cadrul afacerilor susținute activează peste 3700 de angajați. Premierul Dorin Recean a precizat că 60 de companii beneficiare sunt administrate de femei, iar peste 70 – de tineri.

Cele mai mari investiții s-au realizat în proiecte de producție și furnizare de energie regenerabilă (37%), transport și depozitare (23%), în industria prelucrătoare (18%), agricultură (8%) și sănătate (6%). Toate aceste proiecte creează noi locuri de muncă, bine plătite și oferă noi oportunități de dezvoltare economică în toate regiunile țării.

„Guvernul construiește o economie puternică și susține antreprenorii, creând condiții mai bune pentru dezvoltarea afacerilor aici, acasă. Încurajez oamenii de afaceri să investească în Moldova și să beneficieze, în continuare, de accesul la resursele financiare avantajoase pe care le oferă acest program”, a declarat premierul Dorin Recean.

Prin intermediul programului „373”, anunțat încă în luna mai 2023, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării. În cadrul programului, rata dobânzii la creditele în valută este de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. 

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor din portofoliul ODA.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.