VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pește congelat cu paraziți, depistat de inspectorii ANSA în școli și grădinițe

Inspectorii ANSA au efectuat controale în mai multe școli, grădinițe și centre de plasament din țară.

În rezultat au fost depistate trei loturi de pește congelat neconform, în care au fost detectați paraziți vizibili neviabili pe rămășițele de viscere.

”În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform.

La moment, potrivit trasabilității, de către inspectorii Agenției au fost inițiate controale inopinate la producătorii/importatorii de pește neconform, întru verificarea loturilor și luarea măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul remis de ANSA.

Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament etc. să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

”Agenția va intensifica controalele în toate unitățile de alimentație publică de tip închis, în scopul asigurării conformității procesului de alimentație”, subliniază ANSA.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.