VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 85 de milioane de lei au fost transferați pe conturile agricultorilor, săptămâna trecută

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că a autorizat transferuri financiare în valoare totală de 85,54 milioane de Lei, pe conturile agricultorilor, săptămâna trecută.

Potrivit datelor prezentate de AIPA au fost transferați 68,57 mil.lei sub formă de plăți complementare pentru 572 de cereri depuse de agricultori. De asemenea, fermierii au primit subvenții pentru post investiții în valoare de 13,5 mil de lei.

Totodată, 35 de proiecte în valoare de  1,2 mil. lei au fost finanțate prin abordarea LEADER, un program de dezvoltare rurală.

AIPA a acordat și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural în valoare de 2,27 mil.lei

De la începutul anului 2024 au fost autorizate plăți în valoare totală de peste 480 milioane Lei. Mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,6 miliarde de Lei.

Menționăm că în februarie, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru agricultorii a căror recoltă a fost afectată de secetă și grindină anul trecut.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.