VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 7500 de cetățeni din Chișinău vor primi ajutoare materiale

Peste 7500 de cetățeni ai municipiului Chişinău, vor primi ajutoare materiale din fondul municipal, în sumă totală de circa 7,1 milioane de lei. Decizia a fost luată de Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutorului material familiilor defavorizate din municipiul Chișinău.

Potrivit Primăriei capitalei, bucătarii și personal auxiliar vor beneficia de un ajutor material unic din partea APL Chișinău, în mărime de 1000 de lei, pentru motivarea de a activa cu un salariu neatractiv, stabilit de legislație. Totodată, 507 elevi cu cerințe educaționale speciale vor beneficia de ajutoare financiare, a câte 500 de lei, pentru susținerea părinților care cresc și educă copii cu dezabilități.

De asemenea, circa 4000 de cadre didactice care activează în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău și au o vechime în activitatea didactică de peste 25 de ani, vor beneficia de un ajutor material a câte 1000 de lei, către Ziua profesională a lucrătorului din învățământ.

Potrivit autorităților municipale, 301 veterani şi invalizi de război, participanți la acțiunile pentru apărarea Independenței Republicii Moldova, în baza demersurilor organizațiilor obștești ale veteranilor, vor beneficia de un suport financiar în mărime de 1000 lei, către Ziua Independenței Republicii Moldova, pentru sacrificiul adus în asigurarea libertății şi securității țării.

În baza demersului Direcției generale cultură şi patrimoniu cultural, 500 oameni de cultură vor beneficia de un ajutor în mărime de 1000 lei, pentru susținerea activității de creație, cu ocazia Sărbătorii Naționale „Ziua Limbii Române”.

Totodată, 879 de persoane cu deficiențe de auz, membrii ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Chișinău, urmează să beneficieze de ajutor material în mărime a câte 500 lei, iar 10 membri activi ai acestei organizații, vor beneficia de câte 2000 lei, către Ziua Internațională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz, marcată în acest an pe 24 septembrie.

De ajutor vor beneficia și 760 persoane cu deficiențe de vedere, membrii ai Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”, Organizația Teritorială Chișinău. Aceștia vor primi câte 1000 lei, iar 10 membri activi ai acestei organizații, vor beneficia de câte 2000 lei, către Ziua Internațională a Bastonului Alb şi Ziua Internațională a Nevăzătorilor.

Pentru îmbunătățirea calității vieții şi încurajarea participării active la viața socială, publică şi culturală, 50 persoane cu dezabilități, membri activi ai Asociaţiei Obşteşti Societatea Invalizilor din municipiul Chișinău, vor beneficia de câte 2000 lei.

17 persoane/familii social vulnerabile din municipiul Chişinău vor beneficia de ajutoare financiare, în vederea depășirii unor situații de dificultate, generate de starea gravă de sănătate şi alți factori socio-economici, în sumă de 205 mii lei.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.