VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 625 milioane de lei, încasați de Serviciul Vamal la bugetul de stat

În perioada 31 octombrie – 06 noiembrie 2022, încasările Serviciului Vamal (SV) la bugetul de stat constituie peste 625,0 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 28,0 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 19,5 % față de intervalul respectiv al anului trecut. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada 31 octombrie – 06 noiembrie 2022, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 16,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,7 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 616 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 73 250 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, Serviciul Vamal a constatat 87 încălcări ale legislației vamale și a aplicat amenzi în sumă de peste 252 mii de lei. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.