VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autor al denunțurilor false cu bombă, condamnat și amendat cu peste 12 mii de lei. PCCOCS va contesta hotărârea instanței

Un adolescent care a contactat autoritățile și a făcut denunțuri false în luna ianuarie despre prezența explozivelor la sudul republicii, a fost condamnat de către Judecătoria Comrat la doi ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei reale cu închisoarea pentru trei ani, a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Totodată, acesta trebuie să achite 12.600 lei pentru acțiunile procesual-penale efectuate în cadrul dosarului.

Potrivit PCCOCS, instanța a respins solicitarea autorității de investigație de achitare de către inculpat a circa 58.000 lei pentru paguba materială cauzată de setul de acțiuni necesare verificărilor denunțurilor false făcute de acesta.

Prin urmare, procurorii PCCOCS urmează să conteste hotărârea instanței, la Curtea de Apel Cahul.

Denunțurile false au fost făcute de adolescent în zilele de 19-21 ianuarie 2022 și au vizat locații din Ceadâr-Lunga, Comrat și Vulcănești – instituții de învățământ, precum și un cimitir.

Potrivit materialelor dosarului, la comunicarea prin poșta electronică a denunțurilor false, adolescentul a urmărit scopul perturbării activității instituțiilor de stat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.