VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste 50 de proiecte în valoare de circa 59 milioane de lei, au fost realizate în cadrul Programului „Satul European”

Un număr de 51 de proiecte din cadrul Programului Național „Satul European” au fost finalizate cu succes în anul 2022. Valoarea totală a acestora este de circa 59 de milioane de lei. Totodată, 251 de primării au primit banii pentru lucrările efectuate. 

Potrivit Guvernului, din numărul total de 492 de proiecte, incluse în Documentul unic de program (DUP) 2022-2023, 490 de proiecte sunt cu finanțarea aprobată. Drept urmare, în perioada septembrie - decembrie 2022, ONDRL a monitorizat procesul de implementare a proiectelor și a înregistrat - 51 de proiecte finalizate, iar 313 proiecte, sunt în derulare. 

Alte 113 proiecte, sunt în proceduri de achiziții publice, în timp ce 13 proiecte nu s-au lansat în proceduri de achiziții publice. Două proiecte au fost excluse din DUP, deoarece costurile au fost constatate - neeligibile.

„În anul 2022, suma mijloacelor financiare debursată pentru proiectele de dezvoltare locală, este de aproximativ 344 milioane lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Aceasta constituie 18 % din valoarea totală de 1,8 miliarde de lei. Respectiv, această sumă a intrat în conturile a 251 de primării, pentru lucrările efectuate”, se arată în comunicatul Executivului.

Programul național „Satul European” cuprinde 490 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 - 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.