VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 350 de persoane s-au înscris la Marea Dictare Națională

Peste 350 de persoane deja s-au înscris la Marea Dictare Națională. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Invităm toată lumea să participe la evenimentul organizat de colegii noștri de la Ministerul Educației și Cercetării. În anul curent, Ziua Limbii Române va fi marcată printr-o Mare Dictare Națională, o competiție de cunoaștere a limbii române, organizată pe 31 august, în scuarul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La dictare pot participa toți doritorii – cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii”, a menționat Daniel Vodă.

Potrivit lui, doritorii se pot înregistra pe o platformă disponibilă pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, completând un formular de participare.

Textul propus participanților la Marea Dictare Națională va fi selectat în baza unui concurs de eseuri la tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene”. Competiția de eseuri este deschisă până pe data de 24 august inclusiv. Așteptăm lucrările la adresa: dictare@mec.gov.md sau la adresa fizică a Ministerului Educației și Cercetării (Casa Guvernului (Piaţa Marii Adunări Naţionale nr. 1, Chişinău)”, a mai menționat Vodă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.