VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 2500 de pedagogi, instruiți în cadrul primei etape a Programului ”Investim în profesori”

Peste 2500 de pedagogi din 50 de gimnazii și licee vor beneficia de stagii gratuite de formare în cadrul proiectului național „Investim în profesori”. Ministerul Educației a alocat în acest sens 6 milioane de lei. Cursurile vor avea loc în lunile noiembrie și decembrie, iar echipa de formatori se va deplasa în fiecare instituție de învățământ.

Din cele 88 de instituții de învățământ general care au aplicat la proiect, Ministerul Educației și Cercetării a selectat 50 de instituții. Pentru prima etapă, au fost selectate cele mai mari instituții de învățământ din 29 de raioane și municipii.

Tematicile formărilor au fost selectate în colaborare cu cadrele didactice, astfel ca să răspundă necesităților acestora. Astfel, vor fi abordate subiecte precum inteligența emoțională, starea de bine a cadrelor didactice, cultura organizațională în cadrul instituției, comunicarea eficientă cu elevii, adaptarea la diversitate a elevilor, construirea încrederii și respectului în cadrul instituțiilor de învățământ etc. Unul dintre module va fi dedicat relației dintre cadrele didactice și părinți, inclusiv comunicarea eficientă, stabilirea unor parteneriate bazate pe respect, implicarea familiei în viața instituției de învățământ. Totodată, va fi abordat pe larg și subiectul educației incluzive. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.