VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guțul acuză Chișinăul că a blocat 15 milioane de lei, donați de un sponsor. Guvernul: Vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni

Bașcanul Evghenia Guțul a anunțat că autoritățile de la Chișinău au blocat 15 milioane de lei, ajunși pe un cont special destinați Găgăuziei. Potrivit bașcanului, banii au fost transferați de un sponsor „pentru plata lunară suplimentară pensionarilor”. Reprezentanții Guvernului au declarat că „banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”.

În cadrul unui briefing de presă susținut joi, 2 noiembrie, bașcanul autonomiei a declarat că deține toate documentele care confirmă proveniența legală a banilor, fără a preciza numele acestuia sau alte detalii despre „sponsor”.

„Pe 31 octombrie, cu câteva minute înainte de sfârșitul zilei de muncă, am primit o sesizare că autoritățile centrale au blocat 15 milioane de lei, virați pe un contul special. Acești bani au fost transferați pe contul special de către un sponsor pentru plata lunară suplimentară a pensionarilor, ale căror pensii nu depășesc suma de 3 mii de lei. La începutul lunii noiembrie, peste 18 mii de pensionari din Găgăuzia trebuiau să primească prime în valoare de o mie de lei”, a comunicat Guțul.

Ulterior, Bașcanul a solicitat autorităților de la Chișinău să deblocheze banii și să nu încurce autoritățile din autonomia găgăuză să lucreze.

„Nu vă cerem ajutor. Avem o singură cerință – nu ne încurcați să lucrăm. Deblocați fondul special. Avem toate documentele care confirmă proveniența legală a fondurilor și identitatea sponsorului. Nu ne încurcați să muncim. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru locuitorii din Găgăuzia”, a conchis Guțul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului R. Moldova, Daniel Vodă a declarat că „banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.