VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 223 de mii de persoane au beneficiat în luna decembrie de medicamente compensate în valoare de circa 77 milioane lei

Peste 223 de mii de persoane au beneficiat în luna decembrie de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 77 milioane de lei. Banii au fost transferați în această săptămână de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în decembrie, cei mai mulți bani (circa 38,80 de milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale și injectabile (în jur de 14 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi pentru copii (peste 6,7 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de două milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat circa 6800 de persoane, de lanțete – aproape 4600 de persoane, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – peste 60 de pacienți.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.