VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 21 mii de elevi studiază religia în școală. Mitropolia Moldovei publică date statistice

Peste 21 de mii de elevi din R. Moldova au ales să studieze disciplina suplimentară „Religia” în anul curent de studii. Potrivit datelor făcute publice de Mitropolia Moldovei, în prezent ora opțională de religie se regăsește în topul solicitărilor elevilor, clasându-se pe locul 4 la ciclul primar și locul 2 la ciclul gimnazial.

Cursul opțional de Religie se predă în școlile din Republica Moldova începând cu anul 2010.

Potrivit sursei citate, în anul curent de studii, disciplina opțională „Religie. Cultul ortodox” este studiată de 21150 de elevi, dintre care 7393 de la ciclul primar, 13390 de la ciclul gimnazial și 367 elevi din clasele liceale.

„Scopul educației religioase în școală este să contribuie la dezvoltarea integrală a copilului și tânărului, aducându-le conștientizarea necesității sacralității, sensului și transcendenței în viață (…). Apreciem deschiderea fiecărui cadru didactic și managerial în a-L primi pe Hristos în școală prin ora de Religie”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.