VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 2 mln de pasageri au trecut prin Aeroportul Chișinău în anul curent. Dubai, în topul destinațiilor noi

De la începutul anului curent, prin Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) au trecut peste 2 milioane de călători. Potrivit reprezentanților AIC, se atestă o creștere de aproape 26% față de anul precedent.

Timp de 11 luni, 2.630.731 de oameni au trecut prin Aeroportul Chișinău. Comparativ cu anul trecut, este înregistrată o creștere de peste 540,538 mii de pasageri.

Doar în luna noiembrie, 192.294 de pasageri s-au îmbarcat și au debarcat de pe AIC. De asemenea, pe parcursul lunii noiembrie au fost înregistrate 1.886 de aterizări și decolări.

În același timp, comparativ cu noiembrie anul trecut, s-a atestat o creștere a pasagerilor pe următoarele destinații: Sharm el Sheik cu 14.956 de pasageri, Antalya cu 3.772 de pasageri, București cu 3.492 de pasageri, Varșovia cu 2.812 de pasageri, Hurghada cu 2199, Istanbul cu 2.028 de pasageri.

De asemenea, în noiembrie, către destinații noi au zburat 7.499 de pasageri sau 3,9 % din totalul de pasageri. În topul destinațiilor noi se află Dubai – 3.740 de pasageri, Atena – 2.255 de pasageri și Munchen – 1.504 de pasageri.

Datele arată că în noiembrie curent au fost transportate circa 274 tone de mărfuri, cu 10,8 % mai mult decât în luna noiembrie a anului precedent.

Menționăm că în ultima perioadă, mai multe companii aeriene au lansat curse spre și de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.