VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1,6 de mil. de cetățeni ai R. Moldova au fost recenzați de reprezentanții BNS

Aproximativ 1,65 de milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au fost chestionați în cadrul Recensământului început în 8 aprilie.

Potrivit BNS, recenzorii au ajuns, în peste o lună de lansarea recensământului, în aproximativ 1,12 milioane de locuințe.

În cadrul unei conferințe, șeful BNS, Oleg Cara, a informat că, la finele zilei de ieri, 16 mai 2024, au fost recenzate circa 1 milion 128 de mii de locuințe (locuințe ocupate și neocupate) și circa 1 milion 650 de mii de persoane, menționând că numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită.

Totodată, Oleg Cara a prezentat informația privind procesul de recenzare în profil teritorial, în special privind ponderea locuințelor recenzate (ocupate) în total locuințe estimate în raioanele și municipiile țării, la situația de ieri, 16 mai 2024. În context, a informat că ritmuri sporite de recenzare a locuințelor sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Telenești, Soroca, Călărași, de asemenea, în Glodeni, Florești, Fălești, Ungheni, Orhei. În același timp, ritmuri mai joase față de media pe țară sunt înregistrate în localitățile urbane, în special în municipiile Chișinău și Bălți.

BNS anunță că ritmuri sporite de recenzare a locuințelor sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Telenești, Soroca, Călărași, de asemenea, în Glodeni, Florești, Fălești, Ungheni, Orhei. În același timp, ritmuri mai joase față de media pe țară sunt înregistrate în localitățile urbane, în special în municipiile Chișinău și Bălți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.