VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 150 de salvatori şi pompieri din nordul ţării, ridicaţi pe alertă: Motivul

Peste 150 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost ridicaţi astăzi, 7 septembrie, pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat remis presei, scopul alertei a fost verificarea nivelului de pregătire a efectivului în cazul declanșării situațiilor de urgență.

În cadrul acțiunilor au fost antrenați angajații Direcțiilor Situații Excepționale Edineț și Soroca.

Semnalul de alarmă a fost anunțat la ora 03:00, după ce efectivul de trupă şi comandă s-au deplasat spre locațiile stabilite pentru desfășurarea exercițiului.

Astfel, 67 de angajați cu 17 unități de tehnică din cadrul DSE Edineț s-au îndreptat spre Briceni, iar angajații DSE Soroca în număr de 76 de salvatori cu 19 unități de tehnică specială au ajuns în orașul Drochia.

Conform scenariului stabilit, angajații IGSU au avut misiunea de a instala în cel mai scurt timp сentre provizorii pentru refugiați cu capacitatea de a găzdui 300 de persoane aflate în dificultate. Salvatorii au instalat corturi în care au amplasat paturi pliante.

Totodată aceștia au amenajat bucătării de campanie, băi de câmp, Exercițiul salvatorilor a fost organizat pentru a evalua în mod real capacitățile de intervenție în situații de criză condiționate de situația la hotarele țării.

”Astfel de aplicații sunt desfășurate sistematic pentru testarea și întărirea capacităților efectivului la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale”, subliniază IGSU.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.