VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 120 de utilaje, implicate în lucrările de deszăpezire pe străzile Capitalei

Peste 120 de utilaje specializate au intervenit, ieri și noaptea trecută, pe străzile Capitalei pentru lucrări de deszăpezire. În total, serviciile și regiile municipale au împrăștiat pe drumuri și trotuare peste 600 de tone de material antiderapant.

Regia ”Exdrupo” și Direcția Locativ-Comunală a Chișinăului au fost întreprinderile care s-au implicat în cea mai mare măsură, cu peste 100 de unități de tehnică și cu aproximativ 500 de muncitori.

Utilajele au intervenit pentru prevenirea formării poleiului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii.

”Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat cu 55 utilaje cu lame, sărărițe și 9 autospeciale HAKO, fiind împrăștiate 125 tone de antiderapant. Au fost mobilizați 426 de muncitori, pentru deszăpezirea în staţiile de aşteptare a transportului public, la trecerile de pietoni, în intercartiere și la accesele în curți”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

De asemenea, Asociația ”Spații Verzi” a intervenit în zonele de gestiune cu 13 utilaje specializate și presărate 3,9 tone de sare pe aleile din parcuri și scuaruri. Mai mult, muncitorii au intervenit la 26 de adrese unde au fost raportate căderi de arbori și crengi pe conductorii electrici sau automobile.

Și Regia „Lumteh” a recepționat, pe parcursul zile de duminică, 6 apeluri unde au fost înregistrate defecțiuni ale obiectivelor de semafoare, piloni doborâți și linii electrice de iluminat public afectate de precipitațiile abundente și vânt puternic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.