VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste 11.200 de morți în Turcia și Siria: Erdogan a ajuns în zonele distruse

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească.

6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă.

Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud. Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya, scrie digi24.ro.

Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case.

Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile.

Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie. Miercuri la prânz, un nou cutremur cu magnitudine 4,5 s-a resimțit în Turcia.

Un nou cutremur de 4,5 în Turcia

Un nou cutremur s-a produs în Turcia. A avut magnitudinea de 4,5. A avut magnitudine mică, dar oamenii s-au speriat și au început să fugă de lângă clădiri. Multe sunt fisurate sau grav avariate și se pot prăbuși la orice replică, relatează corespondentul Digi24 în Turcia.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a ajuns în zona afectată cel mai puternic de cutremur.

Oamenii sunt furioși din cauza lipsei de acțiune a autorităților. Ei spun că nu au primit ajutor și că încă au rude și prieteni sub dărâmături care nu pot fi salvați. Recep Erdogan vizitează Kahramanmaras și Hatay, precum și Pazarcik.

Oamenii și-au exprimat furia și acuză lipsa de acțiune a guvernului, iar unii susțin că nu au primit ajutor. Arzu Dedeoglu, o femeie din Iskenderun, a declarat marți seară unui reporter BBC că cele două nepoate ale ei au rămas blocate sub dărâmături și că nu a primit nici până atunci ajutor pentru a le căuta și scoate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.