VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 100 de proiecte investiționale, susținute în cadrul Programului guvernamental ”373”

Peste 100 de proiecte investiționale beneficiază, în prezent, de sprijin oferit în cadrul Programulului guvernamental „373” de susținere a antreprenorilor în obținerea creditelor. Toate întreprinderile beneficiare activează în domenii variate, cum ar fi agricultură, industria de prelucrare, transport, servicii de cazare și restaurante, sectorul sănătății și asistenței sociale.

Companiile beneficiare sunt din diverse regiuni ale țării, inclusiv Chișinău, Găgăuzia, Ialoveni, Taraclia, Ștefan Vodă, Râșcani, Cimișlia și Ungheni.

Experiențe acestor antreprenori în cadrul programului vor fi discutate în cadrul unui eveniment ce va fi organizat lunea viitoare, 6 noiembrie, la Complexul Digital Park din Capitală.

Vor fi furnizate informații detaliate cu privire la procesul de aplicare, cerințe și termene limită, pentru a face accesul la finanțare cât mai ușor pentru noii solicitanți.

Prin intermediul programului „373”, anunțat încă în luna mai a acestui an, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării. În cadrul prgramului, rata dobânzii la creditele în valută este de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. 

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor din portofoliul ODA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.