VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegerile locale 2023: În ziua scrutinului, ASP va elibera gratuit buletine de identitate provizorii

Agenția Servicii Publice (ASP) informează că duminică 5 noiembrie, în ziua desfășurării alegerilor locale generale, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmânate buletinele de identitate solicitate anterior. De asemenea, subdiviziunile teritoriale ale ASP vor activa de la ora 7.00 până la ora 21.00.

În ziua de 5 noiembrie, ASP va elibera gratuit buletine de identitate provizorii, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, care în ziua scrutinului nu vor deține acte de identitate necesare pentru efectuarea votării.

Astfel Agenția va elibera acte celor înregistrați la domiciliu și/sau la reședința temporară până la data de 05 august, precum și celor care și-au schimbat domiciliul/reședința temporară în perioada 07 august – 03 noiembrie în aceeași unitate administrativ-teritorială (comună, oraș, municipiu);

De asemenea, vor fi eliberate buletine de identitate provizorii studenților și elevilor cu drept de vot, înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea în care și-au stabilit domiciliul sau reședința temporară după data de 05 august curent, la prezentarea carnetului de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați din localitatea respectivă.

Totodată, cetățenii cu vârsta peste 18 ani, care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 5 octombrie – 2 noiembrie 2023, pot ridica actul de identitate până la data de 3 noiembrie curent, indiferent  de termenul de prestare solicitat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.