VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1.200 de tineri vor fi încorporați în această toamnă în Armata Națională

În perioada octombrie 2023 — ianuarie 2024 în unităţile militare ale Armatei Naționale urmează să fie încorporaţi circa 1.250 de tineri, iar alți 10 tineri vor executa serviciul militar cu termen redus. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Guvern.

Totodată, în perioada respectivă, peste 600 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, vor fi trecuți în rezervă.

Procesul de încorporare a cetățenilor în serviciul militar în termen sau în cel cu termen redus se efectuează pe etape, conform graficului elaborat și aprobat de către Ministerul Apărării.

Recruții urmează să fie examinați medical de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de legislație.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.