VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peskov, despre reducerea diplomaților ruși: Chișinăul înrăutățește în mod deliberat relațiile cu Rusia

Conducerea Republicii Moldova înrăutățește în mod deliberat relațiile cu Rusia, astfel de pași nu vor rămâne fără răspuns, a spus Dmitri Peskov, secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, potrivit agenției de presă Interfax.

„Russofobia este încurajată în orice mod posibil acum în Moldova. Oamenii, din câte știm, sunt cu greu predispuși la astfel de manifestări de rusofobie. Dar conducerea însăși taie toate frânghiile. Acest lucru este rău”, a spus Peskov miercuri jurnaliștilor comentând decizia autorităților de la Chișinău de a reduce numărul diplomaților ruși acreditați în R. Moldova.

În opinia sa, acest pas este o continuare a liniei neprietenoase a actualei conduceri a R. Moldova în raport cu Federația Rusă. El și-a exprimat regretul pentru faptul că „Chișinăul aduce în mod deliberat relațiile noastre într-o stare foarte deplorabilă”.

„Desigur, astfel de pași, conform regulilor diplomatice, nu sunt lăsate fără un răspuns reciproc”, a spus Peskov.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat astăzi că numărul diplomaților ruși acreditați la Chișinău va fi redus. Autoritățile au anunțat că numărul de diplomați ruși a fost redus la 10, în timp ce cel al personalului tehnic – la 15. Astfel, țara noastră trimite acasă 18 diplomați ruși și 27 angajați din rândul personalului tehnic.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.