VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul diplomaților ruși acreditați la Chișinău va fi redus

Numărul diplomaților ruși acreditați la Chișinău va fi redus. Acest lucru a fost anunțat de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în debutul ședinței de guvern.

„Este foarte important ca serviciile diplomatice ale țării noastre dar și a altor țări să se concentreze pe dezvoltarea bunelor relații. O bună parte din prezența diplomatică a unei țări este orientată spre destabilizarea țării noastre și întreprinde acțiuni care nu țin de modalitățile standard de acțiune a unor acțiuni diplomatice. Am ajuns de comun la necesitatea limitării numărului de diplomați ruși acreditați în R. Moldova, astfel încât să se creeze o situație în care sunt mai puțini indivizi care să destabilizeze situația din țara noastră”, a spus șeful diplomației moldovenești.

Înainte de ședința Guvernului, ambasadorul rus a fost la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Conform diplomatului, antenele stau pe acoperiș din 1990, când s-a construit clădirea, iar setarea lor s-ar face pentru că sistemele de internet și telefonie nu funcționează eficient.

Menționăm că potrivit unei investigații jurnalistice, pe clădirile ambasadei Rusiei de la Chişinău sunt amplasate o mulțime de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă. Potrivit experților, echipamentele pot colecta informații sensibile pentru securitatea țării.

Citește și: Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE pentru a oferi explicații privind acțiunile de spionaj în R. Moldova

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.