VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Permisul de conducere: Câți moldoveni susțin din prima examenul auto

Doar 5,8% din persoanele înregistrate la proba practică a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, categoria B, au promovat-o din prima tentativă. Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice.

În anul 2022, Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) a înregistrat 154.761 de încercări de susținere a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, categoria B.
Rata de susținere a examenului pentru proba practică la categoria B pe parcursul anului 2022 a fost următoarea:
din prima tentativă – 8.927; 2 – 8.991; 3 – 6.918; 4 – 5627; 5 – 4.010; 6 – 2.827; 7 – 2.022; 8 – 1.265.

În contextul creșterii numărului de accidente de circulație, soldate cu decesul sau vătămarea persoanelor, Agenția Servicii Publice vă îndeamnă să vă pregătiți minuțios de examene și să evitați orice propunere de susținere a acestora pe cale frauduloasă.

”Neglijența și lipsa de aptitudini a unor participant în trafic generează teribilele statistici ale accidentelor rutiere”, mai notează ASP.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.