VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pericol excepțional de incendiu în Moldova: Recomandările pompierilor

În intervalul 30 august – 14 septembrie, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Despre aceasta informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii recomandă oamenilor să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, în preajma spațiilor forestiere, dar și locurilor de agrement.

În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.