VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții la sud într-o cauză privind migrația ilegală. Un bărbat din Comrat a cerut 4500 de dolari de la un ucrainean

Polițiștii de frontieră ai Direcției regionale SUD și procurorii din Taraclia au efectuat percheziții în gospodăria unui locuitor al orașului Comrat, documentat într-o cauză penală, pornită pe faptul organizării migrației ilegale pentru un cetățean ucrainean. Ultimul ar fi oferit suma de 4500 de dolari ca să-i fie asigurată trecerea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova și ulterioara deplasare spre UE. 

În cadrul cauzei penale a fost stabilit că, cetățeanul Republicii Moldova în complicitate cu un cetățean al Ucrainei au organizat trecerea frauduloasă a frontierei de stat pentru un bărbat ucrainean. Le-au reușit bănuiților să asigure intrarea în Moldova, prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, unde și a fost depistat imigrantul. Din cercetări s-a aflat că victima ar fi achitat 4500 de dolari.

În baza materialelor acumulate au fost desfășurate percheziții la domiciliul conaționalului, de unde s-au ridicat telefoane mobile, care ar fi fost folosite în timpul comiterii infracțiunii, dar și alte probe concludente pe cauza penală.

Cercetările continuă cu scopul elucidării circumstanțelor. Persoanele bănuite sunt asigurate de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, precum și de prezumția nevinovăției, conform Codului de procedură penală a Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.