VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții într-un dosar de spălare de bani: Un cuplu din Capitală, cercetat pentru deghizarea provenienței a 13 milioane de lei

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și ai Direcției investigare infracțiuni spălarea banilor și finanțarea terorismului din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP au operat, astăzi, 14 percheziții într-un dosar de spălare de bani.

Potrivit CNA, doi soți originari din municipiul Chișinău, urmărind scopul utilizării unor bunuri, despre care se cunoștea că au fost dobândite pe cale infracțională, în perioada anilor 2012-2022, au întreprins acțiuni în vederea deghizării originii a circa 13 milioane de lei. Astfel, proveniența banilor a fost camuflată prin investirea acestora în achiziționarea mai multor bunuri mobile și imobile.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate documente relevante pentru investigarea cazului și dispozitive electronice de stocare a informației, urmând ca acestea să fie examinate și apreciate ca probe importante pentru cauza penală.

În prezent, ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.