VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pensiile au fost indexate azi cu 6%. Mărimea medie a pensiei pentru limita de vârstă a trecut de 3900 de lei

De astăzi, pensiile sunt indexate cu 6%. Astfel, mărimea medie a pensiei pentru limita de vârstă va crește cu 249 de lei și ajunge, după indexare, la 3926 de lei. Totodată, pensia minimă pentru persoanele cu stagiul complet de cotizare va fi 2778 de lei.

Indexarea pensiilor se va realiza pentru aproximativ 680 de mii de beneficiari, inclusiv 528 de mii de beneficiari de pensii pentru limită de vârstă și 99 de mii de beneficiari de pensii de dizabilitate.

Calculul estimativ al cheltuielilor necesare pentru indexarea prestațiilor sociale constituie 14,2 miliarde de lei. Circa 10,9 miliarde de lei vor fi din mijloacele bugetului de asigurări sociale de stat, iar suma de 3,3 miliarde de lei va fi alocată din mijloacele bugetului de stat.

Totodată, venitul lunar minim garantat va fi indexat cu 4,2% și va constitui 1634 lei pentru un adult și 1700 lei pentru un copil, mai arată datele Ministerului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.