VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pe scena politică apare Partidul ”Șansa”, ce va fi condus de un jurnalist

Încă un partid a fost lansat pe arena politică și va fi condus de jurnalistul Alexei Lungu, realizator al unui post TV afiliat Partidului ”Șor”, declarat neconstituțional.

Acțiunea de lansare a formațiunii a avut loc cu participarea primarului din Orhei, Pavel Verejanu, ales tot din partea Partidul „Șor”. Alesul a renunțat recent la acest post, pentru a fi membru Comitetului Executiv de la Comrat, după alegerea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei. 

„Acum avem o nouă șansă care categoric nu trebuie ratată. Și trebuie să spunem acest lucru tare: țara nu mai poate aștepta. Nu trebuie să mergem în Est sau în Vest pentru a cerși bani, indiferent care ar fi condițiile. Noi trebuie să aducem investitori în proiecte exacte”, a spus Alexei Lungu.

Potrivit ”Europa Liberă”, noul partid a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice în anul 2021 de Mihail Ahremțev, un locuitor al orașului Bălți, și mai mulți membri ai grupului de inițiativă.

Formațiunea a fost denumită „Ai Noștri” și și-a propus să introducă „ideologia patriotismului, să promoveze limba rusă și să reprezinte transnistrenii” în Parlamentul Republicii Moldova.

După ce Curtea Constituțională a declarat Partidul Șor neconstituțional, oligarhul fugar a anunțat crearea unui bloc politic, în care a intrat și formațiunea lui Ahremțev „Ai Noștri”, redenumită ulterior în „Șansa”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.