VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom a rambursat integral a doua tranșă, de 200 mil. de euro, din creditul de la BERD

Întreprinderea Energocom a rambursat integral tranșa a doua în valoare de 200 milioane de euro din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Tranșa respectivă fost accesată la începutul anului, fiind scadentă în octombrie curent, și a fost rambursată anticipat la 7 august.

Împrumutul în valoare totală de 300 milioane de euro, contractat pentru realizarea Proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, a fost utilizat de Energocom în perioada 17 octombrie 2022 – 10 ianuarie 2023 pentru diversificarea surselor de achiziție a gazelor naturale și crearea stocurilor strategice.

Pentru implementarea proiectului, au fost desfășurate 130 de runde de licitații, organizate conform regulilor BERD, în cadrul cărora au fost achiziționate peste 300 milioane m3 de gaze.

Împrumutul putea fi utilizat de Energocom, la necesitate, pentru o perioadă de trei ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.