VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

PE a votat asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru R. Moldova

Parlamentul European a votat asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 9 mai, de către europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Potrivit lui Mureșan, plenul Parlamentului European a votat, cu largă majoritate, asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„Decizia a fost adoptată cu 561 de voturi pentru, 43 împotrivă și 20 de abțineri, ceea ce arată, din nou, că Parlamentul European este unit în a ajuta Republica Moldova. Sunt bucuros că am adoptat rapid acest nou sprijin financiar. Era esențial ca noua asistență să fie aprobată fără întârziere pentru ca banii să ajungă cât mai repede în Republica Moldova, în a doua parte a acestui an.

Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană și are nevoie de cât mai mult sprijin din partea noastră pentru a continua parcursul european, în paralel cu gestionarea tuturor provocărilor care se confruntă, precum rata crescută a inflației, creșterea prețului la energie determinată de șantajul cu gaz din partea Federației Ruse, dar și gestionarea amenințărilor de securitate generate de situația din regiune. De aceea, trebuie să continuăm și să creștem sprijinul pentru autoritățile de la Chișinău fiindcă numai ajutând Republica Moldova să rămână stabilă și să continue integrarea europeană, putem garanta siguranța la granițele noastre și în interiorul Uniunii Europene”, se menționează în mesajul postat de către europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.