VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pe 16 septembrie va avea loc o acțiune de salubrizare la nivel național

În intervalul 1–16 septembrie, în Republica Moldova se va desfășura Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”. Aceasta are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la eforturile Republicii Moldova de a se alinia la obiectivele trasate de UE. Campania va culmina cu o acțiune de salubrizare pe teren, la nivel național, sâmbătă, 16 septembrie, informează Ministerului Mediului.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Este una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial, ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil.

În anul curent, mesajele principale distribuite în cadrul campaniei vor ține de reducerea consumului de plastic și colectarea separată a deșeurilor. Aceste subiecte vor oferi oportunități diverselor părți interesate de a reflecta atât asupra muncii depuse, cât și asupra pașilor urgenți necesari în continuare spre o gestionare durabilă a deșeurilor în viitor.

„Ziua Mondială a Curățeniei nu este doar o activitate de salubrizare, ci și un instrument de catalizare a schimbărilor, țările participante propunându-și să implice 5% din populație pentru a accelera procesul de tranziție la economia circulară și dezvoltarea durabilă. Această campanie arată cum o simplă activitate de colectare în comun a deșeurilor aduce în societate schimbările atât de necesare”, se arată în comunicatul ministerului Mediului.

Campania este organizată în cadrul proiectului „Fii Piratul Plasticului”, implementat de către Centrul Național de Mediu și Centrul Republican Gutta-Club, cu susținerea financiară a Programului de granturi mici (SGP) – un program corporativ al Global Environment Facility (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, și co-finanțat de Guvernul Suediei.

Campania națională este organizată de Ministerul Mediului, proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde” și AO „Centrul Național de Mediu”, cu implicarea și participarea unui număr mare de parteneri de dezvoltare, asociații obștești și al sectorului academic.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.